Nieuws

Linku maakt fouten en leert rolstoelbasketbal te spelen

Aan de bij Talents 2 Paris aangesloten partners worden naast gezamenlijke bijeenkomsten ook bijeenkomsten aangeboden voor hun eigen bedrijf. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan workshops, met betrokkenheid van de sporters die tot Talents 2 Paris behoren. Afgelopen week stond zo’n middag gepland voor het personeel van Linku uit Nijmegen. Op Papendal kregen zij een workshop waarin fouten maken centraal stond, werd een indruk gegeven van de topsportlocatie én ging het er ook sportief aan toe tijdens een workshop rolstoelbasketbal.

Frank Deuring van de Foutenfabriek opende de middag, met een workshop over fouten maken. Daarin werd duidelijk dat het niet erg is om fouten te maken en schaamte niet nodig is, maar dat je moet zorgen voor een plek waar fouten ter sprake gebracht kunnen worden. Er werd in de sessie gewerkt op een andere manier naar fouten te kijken, waardoor je er juist beter van kunt worden. Dat alles ging aan de hand van voorbeelden en oefeningen.

Zelfs de pauze was actief, want daarin gaf Eline Segers van Topsport Gelderland tijdens een wandeling een korte rondleiding over Papendal. Sylvana van Hees van het succesvolle Nederlandse vrouwen rolstoelbasketbalteam en Paul Toes gaven de groep vervolgens een clinic rolstoelbasketbal. Eerst zonder bal, waarbij gekeken werd naar het vooruit gaan, achteruit, draaien en verdedigen en aanvallen. Daarna volgden oefeningen met de bal, zoals dribbelen, schieten en iemand voorbij spelen.

‘Sportief uitje ideaal voor de dynamiek in het team’
Nadat de rolstoelbasketbal workshop werd afgesloten met een toernooitje, waren de reacties positief. “We hebben nieuwe hobby gevonden”, liet Linku online zelfs al weten. “Als sportieve activiteit is dit ook ideaal voor de dynamiek in het team; het is nieuw voor iedereen.” In de Dug Out, de sportieve bar die in Hotel Papendal gevestigd is, werd de leuke bijeenkomst op een gezellige manier afgesloten.

Ook interesse om partner te worden van Talents 2 Paris, om zo onder meer uw personeel te inspireren en motiveren en tegelijkertijd sporters te ondersteunen om hun olympische droom waar te maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.