Genieten van Olympische verhalen en EK Beachvolleybal

In de afgelopen jaren werkten zes sporters binnen Talents 2 Paris toe naar de Olympische- en Paralympische Spelen in Parijs. Met succes, want vrijwel iedereen wist zich te plaatsen. Met de Olympische Spelen achter de rug en de Paralympische op komst, was het afgelopen woensdag een uitstekend moment om samen te komen tijdens de Dag van de Gelderse Sport. Tijdens het EK Beachvolleybal in Apeldoorn hield Talents 2 Paris daar dan ook een netwerkbijeenkomst.
 
In een ‘Studio Paris setting’ werd met interviewer Marcel Rözer in de rol van Dione de Graaf gesproken met de hoofdrolspelers. Zo werd teruggeblikt op de Olympische Spelen, vooruitgekeken naar de Paralympics en werden tevens de eerste contouren van het nieuwe ondersteuningsprogramma Talents 2 LA getoond. Hilde Jager, die als trainingspartner in het judoprogramma in Parijs was, Mike Foppen, die 13e werd op de 5kilometer na zijn dramatische val in de kwalificatie, waren aanwezig. Bronzen medaillewinnares Hetty van de Wouw belde via een videoverbinding in om haar ervaringen te delen.
 
(Tekst gaat verder onder de foto)
 
 
Er was in de gesprekken veel aandacht voor de geweldige stappen die de ondersteunde sporters zowel in prestatie als in presentatie hebben gezet. De aanwezigen genoten van de afwisselende inbreng, de mooie verhalen en ervaringen, als ook een video met hoogtepunten van de Talents 2 Paris sporters op de Spelen.

Talents 2 LA
Het project zit er ook nog niet op. Tijdens de Paralympics zullen de via Talents 2 Paris ondersteunde rolstoelbasketbalsters en atlete Zara Temmink in actie komen. Middels een interview met manager Toine Klerks werd vooruitgeblikt. Ook Zara kwam aan het woord in een opgenomen filmpje, waarin zij aankondigde één van de twee sporters te zijn die al toegezegd hebben mee te doen in het nieuwe traject richting de Spelen van Los Angeles. Ook Jaymio Brink stapte al in, dit net als verschillende bedrijven, die al toezegden ook de virtuele reis van 4 jaar naar LA mee te willen gaan maken – en de sporters in het traject te willen ondersteunen.

Na de netwerkbijeenkomst volgden de circa 20 aanwezigen nog de centrale bijeenkomst, waarin naast Mike Foppen ook gedeputeerde Helga Witjes en Dafne Schippers aan het woord kwamen. En toen het onweer voorbij was, werd nog genoten van de wedstrijden om het Europees kampioenschap beachvolleybal.