Nieuws

Zara Tamink geeft BAX meer loopsnelheid

Talents 2 Paris partner BAX advocaten en belastingkundigen is met de stichting BAX2Give al jaren erg maatschappelijk betrokken. Ook dit jaar zetten ze zich weer sportief in. Midden juni lopen zij met een groep in estafettevorm van Antwerpen naar Doetinchem. Ter voorbereiding daarop wordt er om de week op zondagochtend een looptraining georganiseerd op wisselende locaties. Afgelopen zondag was een speciale; er werd getraind in Doetinchem onder leiding van Talents 2 Paris atlete Zara Temmink.

Op 15 en 16 juni van dit jaar zet het personeel van BAX zich in om geld in te zamelen voor de WensAmbulance Oost-Nederland. Samen met een enthousiaste groep lopers rennen ze dan 24 uur lang, in estafettevorm, van Antwerpen naar Doetinchem. Het wordt weer een spectaculair weekend vol (hardloop)plezier. Maar daarop moeten ze zich dus wel voorbereiden en dat doen ze onder meer door de looptrainingen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Zondag was Zara Temmink vanuit Talents 2 Paris uitgenodigd om de training te verzorgen en wat meer te vertellen over haar carrière als paralympisch atlete. Tijdens de ochtend liet Zara de deelnemers kennismaken met het sprinten, startblokken en reactiesnelheid. De training vond dit keer plaats bij ARGO Atletiek in Doetinchem. Aan het einde konden de deelnemers ook nog zelf ervaren hoe het is om te lopen met beperkt zicht. Zara had namelijk brillen meegenomen die een deel van het zicht wazig maken.

Zara is zelf nadat ze gescout is op de Paralympische Talentendag op Papendal bij ARGO begonnen, waarna ze al snel doorgroeide richting het nationale programma op Papendal. Het was voor haar extra leuk om weer eens terug te zijn op haar club, waar ze nog steeds lid is. De deelnemers waren erg enthousiast over de training en luisterden zeer geïnteresseerd naar het verhaal van Zara. Ze gaven aan haar zeker te gaan volgen.