Nieuws

Interactieve en bijzondere avond bij EK baanwielrennen

In Apeldoorn werden de afgelopen vijf dagen de Europese kampioenschappen baanwielrennen georganiseerd. Die waren voor de Nederlanders zeer succesvol, niet in de laatste plaats voor Talents 2 Paris baanwielrenster Hetty van de Wouw. Ze ging namelijk met twee bronzen medailles aan de haal, één op de teamsprint en één in de keirin. Met de partners van Talents 2 Paris bezochten we vrijdag 12 januari het evenement in het Omnisport en zij konden hun ogen uitkijken.
De netwerkbijeenkomst van Talents 2 Paris startte voorafgaand aan het avondprogramma van de EK, waarin doorgaans de finales worden verreden van de onderdelen die die wedstrijddag plaatsvinden. Het werd, in meerdere opzichten een mooie avond. Daarin werd gestart met een update van de Talents 2 Paris sporters over hun prestaties de laatste periode, waarna de verschillende partners van het project elkaar ook beter leerden kennen door het doen van een oefening gericht op communicatie. Daardoor kwamen er leuke conversaties op gang.
 
(Tekst gaat verder onder de foto)
 
Talent 2 Paris sporters Xena Wimmenhoeve (rolstoelbasketbal) en Zara Temmink (para atletiek) kwamen daarna aan het woord en vertelde hoe het gaat met hun weg richting Parijs. Voor Zara is alles nieuw, maar Xena heeft al een gouden medaille op zak! Deze had ze meegenomen naar de bijeenkomst en ze liet deze rondgaan. Dit was indrukwekkend en iedereen was verbaasd over hoe zwaar zo’n medaille is.
Op de vrijdag stond het sprintonderdeel voor de vrouwen op het programma. Hetty van der Wouw, die op woensdag het brons al had gewonnen met het Nederlandse sprintteam en zondag ook nog een bronzen plak op de keirin zou veroveren, was daarin helaas uitgeschakeld in de kwartfinale, een dag voorafgaand aan onze bijeenkomst. Daardoor kon ze echter wel even aanschuiven en vertelde ze ons hoe ze het EK beleeft en wat de stappen zijn naar de Olympische Spelen van Parijs.
 
(Tekst gaat verder onder de foto)
 
Voormalig olympisch BMX’er en huidig baanwielrenster Merle van Benthem, die ook nog voor Topsport Gelderland werkzaam is, nam daarna het stokje over. Zij nam de aanwezigen mee in het programma van het EK. Ze legde uit wat de verschillende onderdelen zijn en had haar eigen baanfiets meegenomen om te laten zien hoe alles werkt.
Als partner van Talents 2 Paris is het ook mogelijk om daadwerkelijk naar Parijs te gaan als toeschouwer/fan! Gudo Kramer besprak daarover met de partners welke opties er zijn. En om al in de stemming te komen was er een Frans Buffet. Dit was heerlijk! Vervolgens kon iedereen genieten van spannende wedstrijden met Nederlands succes!