Nieuws

Onyourline maakt kennis met baanwielrennen

In navolging van de clinics in schermen en BMX voor BP en Jee-O twee weken terug, stond er afgelopen week opnieuw een clinic op het programma voor een bij Talents 2 Paris aangesloten partner. Ditmaal was het personeel van Onyourline aan de beurt. Zij gingen, en dat was een verrassing voor de deelnemers, de wielerbaan van het Omnisport Apeldoorn op. Baanwielrenster Hetty van de Wouw, één van de sporters binnen Talents 2 Paris, leerde ze de kneepjes van het vak.

Nadat de groep van Onyourline zich aan het begin van de middag verzamelde bij het Omnisport stond eerst een lunch voor ze klaar. Daarbij had iedereen al een mooi uitzicht op de baan. Na de lunch was het tijd om om te kleden en fietsen aanmeten. Iedereen was wel een beetje zenuwachtig en dat was natuurlijk ook wel begrijpelijk. Onze razende reporter van de dag Merle van Benthem, naast medewerkster bij Topsport Gelderland zelf ook oud-olympisch bmx’er én tegenwoordig zelf baanwielrenster, was erbij om alles op beeld vast te leggen en kon de deelnemers ook nog wat geruststellen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De eerste rondjes waren voor iedereen nog wat wennen, maar met de nodige tips van Hetty ging het elk rondje steeds beter. Het Onyourline personeel kreeg verschillende opdrachten en op een gegeven moment reden ze in het midden van de baan. Dat wil zeggen, het midden qua hoogte, want een wielerbaan is schuin en wordt richting de buitenkant steeds steiler. Tijdens de drinkpauze die volgde vertelde Hetty een verhaal. Daarbij werden veel vragen gesteld. Het was een leuke interactie.

Na het gesprek ging iedereen opnieuw de baan op en toen werd het (nog) spannender. Een groepje wilde namelijk bovenin de baan fietsen. Hetty nam ze mee op sleeptouw, zodat ze de goede snelheid hadden om boven in te fietsen én… het lukte! Hetty liet vervolgens zelf ook nog een oefening in de baan zien, 100 meter met een vliegende start. Iedereen was onder de indruk. Daarna gingen de meesten nog eventjes zelf de baan in om nog wat te fietsen, waarna afgesloten werd met een groepsfoto en het tijd was om samen te gaan borrelen.