Nieuws

Bedrijven Talents 2 Paris zelf in actie met verschillende sporten

De bij Talents 2 Paris aangesloten bedrijven zitten in een actieve periode. Letterlijk, want ze worden deze weken aan het werk gezet door sporters die zich zelf voor de Olympische Spelen proberen te kwalificeren. Zo waren er afgelopen week een BMX-clinic en clinic schermen gegeven, terwijl er voor deze week voor andere partijen een dag gericht op Slaap & Herstel en een clinic op de wielerbaan van Apeldoorn gepland staan.

BP trapte afgelopen week af. Zij waren maandag en dinsdag te gast op Papendal, waar naast hun eigen programma ook een sportieve activiteit op de agenda stond. Schermer Tristan Tulen, die dit weekend zelf een bronzen World Cup medaille behaalde én met het Nederlandse team een unieke zilveren medaille, heeft het team van BP meegenomen in deze in Nederland vrij onbekende sport. Tristan vertelde over de zelfstandige manier van trainen en hoe hij en zijn broer Rafael elkaars coach zijn geworden.

Bij dat verhaal bleef het niet, want na het inspirerende verhaal van Tristan zijn de medewerkers van BP zelf aan de slag gegaan. Het was even wennen om met een masker op en een degen in de hand te staan, maar daardoor werd het er niet minder fanatiek op. Eerst werden de basistechnieken doorgenomen en uiteindelijk konden de collega’s elkaar uitdagen voor een wedstrijdje. Iedereen kon zonder verwondingen, maar wel met een heel leuke herinnering aan een mooie dag naar huis.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Woensdag hebben we het team van JEE-O ontvangen met een heerlijke lunch bij Hotel Papendal. Voor een aantal collega’s was het verdere programma nog een grote verrassing, maar er werd vol enthousiasme gereageerd toen bekend werd dat ze onder leiding van Team NL BMX’er Jaymio Brink op de pumptrack aan de slag gingen. Tijdens de clinic werd ook nog even stilgestaan bij het team wat om Jaymio heen staat. Ook als individuele sporter moet je namelijk met een hoop verschillende mensen samenwerken. Aangezien het team van JEE-O later die dag aan de slag zou gaan met een Spotlight workshop onder leiding van prestatiepsycholoog Rogier Hoorn, was dit een mooi bruggetje.

Elke sporter heeft, net als elke medewerker, natuurlijk een andere leerstijl en manier van communiceren. Als het hele team hiervan op de hoogte is, kun je samen nog beter toewerken naar topprestaties. Dat inzicht hebben de collega’s van JEE-O dan ook zeker meegenomen. Tijdens de borrel na de workshop van Rogier werd nog uitgebreid gesproken over de uitkomsten van de sessie.

Deze week staan er weer twee bijeenkomsten op de planning. Dinsdag 23 mei gaat BAX aan de slag met het thema Slaap & Herstel onder leiding van Geeke Barmentloo en Hilde Jager. Vrijdag 26 mei gaat het team van Onyourline samen met Hetty van der Wouw een sportieve uitdaging aan op de wielerbaan van het Omnisport in Apeldoorn.