Nieuws

BMX’er Jaymio Brink sluit aan bij Talents 2 Paris

Er is een nieuwe sporter aangesloten bij Talents 2 Paris. Jaymio Brink is de zesde individuele atleet binnen het project, waarbij topsport en bedrijfsleven met elkaar verbonden worden. De 18-jarige BMX’er uit Arnhem maakte onlangs indruk door in zijn eerste internationale wedstrijd bij de elite mannen direct me de winst aan de haal te gaan. Sinds anderhalf jaar is Brink aangesloten bij TeamNL en woonachtig op Papendal. Deelname aan de Olympische Spelen in Parijs in 2024 is inmiddels een reĆ«el doel en dus is aansluiten bij Talents 2 Paris een mooi mogelijkheid voor zowel hemzelf als het project.

“Ik wil natuurlijk super graag naar de Olympische Spelen en daar zal ik alles voor doen en laten”, zo vertelt Brink. Elke dag ben ik ermee bezig om het beste uit mezelf te halen. Natuurlijk moet alles kloppen om mee te mogen doen, maar zelf ben ik alleen maar bezig met mezelf verbeteren. Of ik nu in 2024 naar de Spelen mag of niet, het zal altijd een droom zijn en ik zal er altijd alles voor geven.” Onlangs begon Brink dus al goed bij de elite. “Het is altijd fijn om te winnen en dan vooral als jongste bij de elites. Het ging het weekend niet heel super, maar in de finale klopte alles en toen pakte ik de overwinning.”

Nu sluit Brink dus aan bij Talents 2 Paris en zal hij het bedrijfsleven kennis laten maken met zijn sport en wat hij doet om hopelijk naar Parijs te mogen. “Het lijkt me leuk om voor bedrijven leuke presentaties te geven en vooral om mijn kennis te delen. Ook clinics geven lijkt me super leuk. Ik geef elke zondag training met mijn vader dus ik doe het wekelijks. Het is altijd leuk om mensen nieuwe dingen te leren en al helemaal als ik mijn passie met ze deel! Bij Talents 2 Paris hoop ik om anderen te inspireren met mijn persoonlijke verhalen. En hoop dat ik meer mensen op de fiets krijg. Dan krijgen ze het toffe gevoel wat je ervan krijgt.”

Foto boven: Navadanet