Nieuws

Tandparkt leert op actieve manier over mentale flexibiliteit en samenwerken

Naast de bijeenkomsten met alle partners samen, worden voor de partijen die deelnemen aan Talents 2 Paris ook bijeenkomsten voor hun eigen bedrijf georganiseerd. Zo stonden er voor het Arnhemse Tandpark de afgelopen weken twee workshops gepland, op twee opeenvolgende zaterdagen. De eerste zaterdag was stond in het teken van een workshop mentale flexibiliteit, door sportpsycholoog Rogier Hoorn en topsporter Merle van Benthem. Een week later ging een gezelschap van zo’n 40 werknemers rolstoelbasketballen onder leiding van het een aantal speelsters van het Nederlandse vrouwenteam, de Orange Lions, waarna nog een workshop over samenwerken volgde.

Door de workshops doen bedrijven en werknemers nieuwe ervaringen op, die ze vervolgens in de praktijk in kunnen zetten. Zo vertelde Merle van Benthem tijdens de eerste workshop hoe ze als klein meisje de BMX fiets ontdekte en vervolgens de Olympische Spelen van Rio haalde, waarna ze de overstap maakte naar het baanwielrennen. Aan de hand van dat verhaal maakte Rogier Hoorn de vertaalslag naar het leven in de praktijk; hoe om te gaan met veranderingen, tegenslagen en de samenwerking met collega’s. Iets waar de werknemers van de vestiging Tandheelkundig Centrum Arnhem Noord weer mee aan het werk kunnen.

Rolstoelbasketbal en tweede workshop
Samenwerken was op zaterdag 12 november het tweede thema waaraan gewerkt werd. De activiteiten vonden ditmaal plaats op Papendal, het hart van de Nederlandse (top)sport. Bij het rolstoelbasketbal werd iedereen nadrukkelijk geconfronteerd met de eigen beperkingen in de rolstoel, maar werd vooral ook veel gelachen en beleefde het Tandpark team een unieke gezamenlijke ervaring. De rolstoelbasketbaltraining werd gegeven door Xena Wimmenhoven en Mariska Beijer, die beiden speelsters zijn van de Orange Lions en met het team ook aangesloten zijn bij Talents 2 Paris.

In de workshop samenwerken ging Talents 2 Paris judoka Hilde Jager vervolgens in op het verloop van haar nog jonge carrière, die moet leiden tot een topprestatie op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Met name alle vormen van samenwerking die nodig waren om aan de wereldtop te komen, kregen aandacht. Het verhaal van Hilde werd afgewisseld met lichte fysieke oefeningen, een voorproefje op de Action Typing test en de Marshmallow Challenge, waarbij in een groepje een constructie van harde spaghetti en marshmallows gebouwd moet worden.

Mooie feedback en complimenten
Tijdens de tweede bijeenkomst werd ook kort ingegaan op sociale veiligheid en de voorwaarden om goed te kunnen samenwerken. Het management van de jonge Tandpark organisatie kreeg daarbij hele mooie feedback en impliciete complimenten van de personeelsleden! In de afsluitende test bleek dat de Tandpark teams heel goed hadden leren samenwerken. We kijken al weer uit naar de komende Talents 2 Paris activiteiten voor andere deelnemende organisaties!

Tandpark checkt het Nederlands elftal
Bij Tandpark hadden ze ook net een bijzonder moment achter de rug. In september werden in Zeist de gebitten gecontroleerd van alle spelers van het Nederlandse elftal. Op die manier wil de KNVB problemen tijdens het WK voetbal voorkomen, waarin Nederland vanaf voor het eerst in actie komt. De NOS maakte er dit artikel over. Al sinds 2014 zijn Roel de Maat en Jelly van der Brugge voor het Nederlands elftal actief. Een jaar geleden interviewden we bij Topsport Gelderland De Maat al eens, over het belang van een goed gebit voor topsporters en sporttalenten. Dat interview lees je via deze link.