Nieuws

Talents 2 Paris officieel van start gegaan op Papendal

Op Papendal heeft afgelopen vrijdag 10 juni de officiële kick-off van Talents 2 Paris plaatsgevonden. Samen met zowel deelnemende als belangstellende bedrijven is daarbij de start van de reis naar Parijs gevierd. Bij de bijeenkomst waren onder meer drie sporters vanuit het traject aanwezig, evenals gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan Markink. Naast dat meerderen van hen aan het woord kwamen, was er een actief deel met de sporters en werd er een kijkje achter de schermen genomen bij de wereldbeker BMX die in het weekend op Papendal verreden werd.

Het programma begon met een introductie van Topsport Gelderland directeur Gudo Kramer, waarin hij uiteraard een podium gaf aan de ambassadeurs. Judoka Hilde Jager, baanwielrenster Hetty van de Wouw en rolstoelbasketbalster Sylvana van Hees deelden hun ervaringen tot nu toe en vertelden over hun ambities en waar ze momenteel staan in het traject naar de Spelen. Hierin kwam ook duidelijk naar voren wat voor hun het belang is van Talents 2 Paris en waarom ze het zo leuk vinden om het bedrijfsleven bij hun topsport te betrekken. Markink benadrukte nog dat projecten als Talents 2 Paris, maar ook Toppers Bij Jou Op School, zo belangrijk zijn in de huidige maatschappij. Het initiatief sluit dan ook naadloos aan bij het Gelders Sportakkoord, waar een van de pijlers zich richt op Topsport Inspireert.

Kijkje achter de schermen
Na de mooie start, nam olympisch BMX-er Merle van Benthem, die inmiddels een transfer gemaakt heeft naar het baanwielrennen, de groep mee voor een kijkje achter de schermen bij de wereldbeker BMX. Merle vertelde hierbij wat er allemaal komt kijken bij zo’n grote internationale wedstrijd en stelde de aanwezigen ook gelijk voor een aantal van de deelnemers. Ter afsluiting was er een borrel, waarbij er nog even werd nagenoten van deze mooie middag en iedereen kon proosten op de reis naar Parijs!