Nieuws

Paralympisch atlete Zara Temmink toegetreden tot Talents 2 Paris

De 17-jarige Gelderse paralympisch atlete Zara Temmink is toegetreden tot Talents 2 Paris. Temmink, die zowel als sprinter als verspringer goed uit de voeten kan, is de vijfde individuele sporter die is aangesloten bij het project. De uit Zelhem afkomstige atlete heeft een visuele beperking, waardoor ze ongeveer 15% ziet. Desondanks, heeft ze in atletiek haar passie gevonden. Trainend op Papendal, gaan haar prestaties snel vooruit en dus is deelname aan de Paralympische Spelen in Parijs in 2024 een reëel doel. Die weg daarnaartoe en al haar ervaringen, deelt ze graag met alle partners binnen Talents 2 Paris.

Temmink, die ook inzetbaar wordt voor schoolbezoeken en clinics via het Toppers Bij Jou Op School project van Topsport Gelderland, is als gezegd de vijfde individuele sporter die zich aansluit bij Talents 2 Paris. Atleet Mike Foppen, judoka Hilde Jager, baanwielrenster Hetty van de Wouw en skeletonster Kimberley Bos, die als wintersporter een soort mentorrol heeft, gingen haar voor. Daarnaast zijn ook de succesvolle rolstoelbasketbalsters, in 2021 paralympisch kampioen, aangesloten.

Op 10 juni staat op Papendal de kick-off van Talents 2 Paris gepland. Geïnteresseerde bedrijven, die samen met de sporters een reis richting de Olympische- en Paralympische Spelen van Parijs in 2024 willen beleven en zich willen laten inspireren door de verhalen en ervaringen, worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact op te nemen.