Nieuws

Eerste sporters Talents 2 Paris al ingezet

Een week na de lancering van Talents 2 Paris zijn de eerste sporters al ingezet namens het traject. Donderdag waren hardloper Mike Foppen en rolstoelbasketbalster Anouk Taggenbrock op Papendal aanwezig bij de opleiding Talentherkenning in de sport. Deze wordt georganiseerd door Team Talents van de HAN, in samenwerking met NMC Bright. De sporters waren uitgenodigd om hun input te delen tijdens de vierde van acht cursusdagen, die in het teken stond van fysieke kenmerken van talent.

Tijdens de cursus werden Foppen en Taggenbrock door journalist en schrijver Marcel Rözer bevraagd over hun talentenperiode en hun weg naar de top. Daarbij konden de cursisten ook vragen stellen. Er kwam daardoor een gesprek op gang tussen de topsporters en deelnemers. Gedurende het vraaggesprek werd vervolgens steeds duidelijker dat het om de mentale aspecten van talent ging, waarbij beslismomenten van beide sporters onderscheidend waren in de uiteindelijke route naar goud.