Nieuws

Topsporters en bedrijven werken via Talents 2 Paris samen aan olympische dromen

In navolging van het succesvolle Talents 2 Tokio heeft Topsport Gelderland het project Talents 2 Paris gelanceerd. Daarbij zijn baanwielrenster Hetty van de Wouw, hardloper Mike Foppen (foto), judoka Hilde Jager en skeletonster Kimberley Bos, die in de rol van gids sporters en bedrijven wegwijs zal maken in de olympische dromen, aangesloten. Ook de Nederlandse rolstoelbasketbalsters, die in Tokio goud wonnen, zijn onderdeel van het project. Meer sporters zullen later aansluiten. Samen werken topsporters en bedrijven toe naar de Olympische- en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

In het project Talents 2 Paris kunnen bedrijven op een unieke wijze meemaken hoe sporters er alles aan doen om hun doelen te behalen. In de jaren richting de Olympische Spelen worden zij betrokken in het traject van de sporters, aan de hand van verschillende bijeenkomsten en topsportevenementen. Op hun beurt leren de sporters van de feedback die zij ontvangen op hun presentaties, kunnen ze de hulp van bedrijven inschakelen om met hen mee te denken en ontvangen ze een financiële bijdrage die hen helpt om hun doelen te verwezenlijken.

Bedrijven die ook interesse hebben om betrokken te worden bij de olympische dromen van Gelderse topsporters, kunnen via de website www.talents2paris.nl contact opnemen. De eerste bijeenkomst met één van de al aangesloten bedrijven staat in de eerste week van februari al gepland. Voor alle aangesloten bedrijven worden die bijeenkomsten zowel op ‘individuele basis’ georganiseerd als in de vorm van netwerkevenementen, waarbij alle partners en een sporter of meerdere sporters aanwezig zijn.