Nieuws

Talents 2 Tokio succesvol afgesloten

Na bijna vijf jaar is Talents 2 Tokio afgesloten. Een twaalftal sporters en de Orange Lions mochten in deze periode financiële, morele en inhoudelijke steun ontvangen van ruim twintig deelnemende bedrijven. Zij leerden elkaar kennen en werden supporter van elkaar. De sporters kwamen bij de bedrijven over de vloer, leerden na te denken over hun eigen verhaal en werden soms met hun neus op de feiten gedrukt. “Hoe krijg jij je data teruggekoppeld?” Dat gebeurde ook bij de bedrijven. “Waarom is een vitale leefstijl voor jullie zo moeilijk?”

Er waren sporters die tijdens het traject stopten met hun topsportcarrière, er waren sporters die er tijdens het traject achterkwamen dat deze wijze van werken niet bij hen past. En helaas, helaas, de reis naar de Spelen zelf kon niet doorgaan voor de mensen uit de bedrijven. En ook niet voor de meeste sporters trouwens, maar dat was voorzien. Het is niet iedereen gegeven…

De grootste successen in Talents 2 Tokio werden op zowel sportief- als op maatschappelijk gebied geboekt. Een van de sporters hield zelfs een baan over aan het traject. Eva Hovenkamp is aangenomen door de Stout Groep, het bedrijf waar zij voor het eerst in haar leven, in het kader van Talents 2 Tokio, een vergaderzaal binnenliep. Eva heeft een parttime aanstelling, die het mogelijk maakt om ook nog eens voor de Olympische Spelen in Parijs te gaan!

(Tekst gaat verder onder de foto)

De sportieve successen werden behaald door Tony van Diepen, die zilver won op de 4×400 meter estafette en door Merel Smulders die een bronzen BMX-medaille behaalde. Ultiem succes: Paralympisch goud, was er voor de Orange Lions, het rolstoelbasketbal team. Alles bij elkaar was Talents 2 Tokio dus een groot succes, en een schitterende ‘reis’ voor de betrokken sporters en bedrijven!

De Gelderse sporters, maar ook wij van Topsport Gelderland, kijken alweer vooruit, en wel naar Paris 2024. Het traject daarnaartoe: Talents 2 Paris wordt binnenkort opgestart! Een nieuwtje daarbij alvast: Kimberley Bos: olympisch deelneemster (en kanshebster!) van de Winterspelen van Beijing, zal onze gids in Talents 2 Paris zijn. Wil je dit traject niet missen? Neem dan snel contact met ons op!